Over ChronoWelluswijs

Wij zijn Chrono voor primair onderwijs en kinderopvang Welluswijs. Onder de nieuwe vlag ‘ChronoWelluswijs’ werken we aan onze droom: een inspirerende plek waar élk kind zich gezien en vertrouwd voelt. 

Dat doen we door onze scholen en opvang in de regio Hardenberg zich samen verder te laten ontwikkelen, elk tot een uniek kindcentrum. ChronoWelluswijs is véél meer dan een samensmelting van namen. Het staat voor de gezamenlijke kracht van opvang en onderwijs.

Onze ChronoscholenOnze opvang van Welluswijs
Met 15 scholen in de regio, krijgen bij Chrono kinderen de ruimte om het leren voor het leven van vandaag en morgen vorm te geven. Ieder kind is uniek, heeft zijn eigen talenten en verdient gelijke kansen om die te ontplooien.

Naar Chrono >
Met 27 opvanglocaties in de regio, is Welluswijs er voor kinderen van 0-13 jaar. Kijk eens wat er kan! Dat is precies wie we zijn. We denken in mogelijkheden. Zo laten we kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken.

Naar Welluswijs>

Hoe de droom startte

De droom van zo’n unieke plek voor kinderen begon al jaren geleden. We brachten al onze ideeën en ervaringen over de ontwikkeling van kinderen naar de tekentafel. Daar schetsten we samen een nieuwe, unieke visie op een kindcentrum. In 2021 zetten we onze samenwerking kracht bij met een samenwerkingsovereenkomst. Je leest hier meer over onze visie.

De droom van nu

Sindsdien werken onze enthousiaste teams op de verschillende basisscholen en opvanglocaties samen om van de droom een werkelijkheid te maken. Allemaal op een eigen manier, in verschillende fases. Met een gezamenlijk startschot op 17 mei 2023. Dan heeft elke locatie een nieuw gevelbord. Sommige scholen en opvanglocaties hebben nog geen samenwerkingsverband. Daar werken we de komende tijd naartoe. Je leest hier meer over onze werkwijze.

In ons onderwijs en opvang delen we dezelfde missie: we willen elk kind volledig tot zijn recht laten komen. Om die droom werkelijkheid te laten worden, gaan we onze opvang en onderwijs nog beter organiseren. Samen, omdat we samen meer zien, weten en zo anders kunnen. Zo wordt 1+1 altijd 3. In ons nieuwe kindcentrum zien we kinderen nog beter en is er meer ruimte voor hun ontwikkeling. Werken we als één team, inspireren we elkaar en verbinden we ons met alle betrokkenen om ons heen. Zo bouwen we gezamenlijk aan toekomstbestendige kindcentra ‘waar ontwikkelen het leven is’.

– Bas van Loo (CvB Chrono) & Peter-Paul Rijnkels (bestuurder Welluswijs).